Smycken för bruden så bröllopsdagen blir extra speciell

Det finns få saker som klär en brud så bra som smycken. Brudklänningen är förstås det centrala i brudens klädsel för ett bröllop men smyckena hon bär är också mycket viktiga. Smycken har i årtusenden varit ett sätt för människan att göra sig vacker, markera status, tillhörighet, sofistikation och mycket annat. Få personer har genom historien varit så centrala för denna tradition som brudar på bröllop. Det är bruden som är priset vid ett bröllop. Hon har traditionellt bytt familj och flyttat från sin hemort till sin makes hemort och hon har smyckats rikt av sin familj för att hon ska ses som värdefull av sin nya familj och hon har under bröllopet prytts med smycken från sin nya familj för att hon ska känna sig vacker och säker i sin nya familj. 

Det är denna rika tradition som gett upphov till den enorma flora av bröllopskläder och företag som JJ’s House är på sitt sätt mycket modernt men har samtidigt anor som går väldigt lång tillbaka i tiden. 

Varför är smycken så centrala för en kvinna – Särskilt vid högtider

Varför är då smycken så centrala för kvinnor i allmänhet och i synnerhet vid högtider? Jo det beror väl historiskt på att en smyckad kvinna är ett tecken på status för den man som smyckar henne. Att en man har råd att ge smycken till sin kvinna är hans sätt att visa hur betydelsefull han är men också ett sätt för honom att visa sin kärlek till sin hustru genom att förse henne med värdefulla smycken som i förlängningen ökar hennes oberoende från honom vilket i sin tur visar hennes kärlek till honom eftersom hon med tiden blir rik nog att lämna honom men väljer att stanna trots att hon har så stor förmögenhet. 

Att juveler och diamanter är vackra är sedan en annan sak men vi ska inte låta oss luras av det som glimmar, det är värdet på stenarna som verkligen räknas.  

Kopplingen mellan bröllopsklänningen och smyckena

Vilken koppling finns då mellan bröllopsklänningar och de smycken som en brud bär? Dessa kopplingar är många. En bröllopsklänning i sig själv är inte fullkomplig om bruden inte också bär fina smycken för att framhäva klänningen än mer. Det går förstås att koppla smycken direkt till brudklänningen genom att sy fast dem på själva klänningen men det är ofta inte det som menas. 

Var kan man lära sig mer om smycken

Det finns många mycket bra källor där man kan lära sig mer om smycken och hur de kan göra en bruds bröllopsdag mycket speciell. Det går bra att söka på internet för att hitta bra information om hur det kan fungera. Tänk på att vid sökningar på internet så kommer det väldigt mycket information i listan på sökresultat. Det är därför mycket viktigt att sortera bland sökresultaten så att man inte blir överväldigad. Ett bra sätt är att välja en serie med bra källor som alla inte hör hemma i samma fack. 

Facebook Comments
READ  Fantasy vs. Reality: Breaking Down the Myths Surrounding Titanium Rings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.